European and Abyssinian breeding

FI*Kassilan

Uutisia

Kassilan uutisia

view:  full / summary

Tutustuttu kasvatuksen inhottaviin puoliin...

Posted by Saara Vahtola on December 24, 2013 at 9:30 PM Comments comments (5)

Kaikkea en edes jaksa selittää mutta koko vuosi on taisteltu pentujen terveyden puolesta, joitain pikku märkäkohtuja sun muita ei enää tässä vaiheessa muista...

Alkuvuodestahan meille tuli Ruotsista näyttelystä todella ärhäkkä vatsatauti, joka sittemmin kiersi kaikki suomalaisetkin näyttelyt kevään mittaan. Meillä selvittiin suhteellisen vähällä aikuisväestön kanssa mutta pennuillehan se tauti aiheutti sitten yhtä sun toista jännää vaivaa, Peräkammarin Poikaa oltiin jo kertaalleen lopettamassa mutta armo kävi oikeudesta ja nykyäänhän Pekko on kunnon järkäle alkuaikojen vaikeuksista huolimatta. Kaikki pennut onneksi selvisivät lopulta ja toivottavasti omaavat nyt entistä vahvemman immuniteetin.

Markku sitten taas onnistui saamaan mitä ilmeisimmin kyseisestä taudista märkäkohdun (monipuolinen pentele...) joka onneksi saatiin hoidettua ja pennutkin tuli melkein kunnialla maailmaan. Neljä poikaa syntyi elossa mutta sininen jouduttiin lopettamaan saman tien pahan epämuodostuman takia. Loppukolmikko kasvoi normaalisti 10-viikkoisiksi asti kunnes pienempi sinitiikeri Seme alkoi hengittämään hassusti ja samalla kasvu hidastui. Seme sai jo synkän tuomion sydämen epämuodostumasta mutta koska jätkä roikkui sitkeästi elämässä hengitysvaikeuksista huolimatta, kävin hakemassa toisen mielipiteen. Ja jälleen Vettorin Sari Granholm pelasti tilanteen, Semellä oli todella huomattavan kokoinen nenänielupolyyppi, erittäin kiusallinen luonnollisesti mutta täysin hoidettavissa. Nyt Seme on löytänyt uuden ilon elämään kun pystyy jälleen hengittämään ja odotteleekin Tanskaan muuttoa tammikuussa :)

Jotain positiivistakin mahtui syksyyn, negatiivisista mainittakoon Pojun katoaminen Hajalan luontoon ja Sintsin karkureissu. Sintsi palasi tuliaisten kera mutta Pojusta ei ole näkynyt vilaustakaan päälle neljään kuukauteen. Toivottavasti poika on löytänyt aktiivisemman rapsuttelijan, luultavampana vaihtoehtona on ruokaketjun osaksi joutuminen...

Sintsi tosiaan käväisi tsekkaamassa seudun kollitarjonnan ja palasi kotiin maha pystyssä. En millään raaskinut enää pentuja lopettaa eikä siihen oikeastaan olisi ollut muuta varmaa vaihtoehtoa kuin Sintsin sterilointi joten annettiin pentujen tulla. Kaikki olisi oletettavasti mennyt ihan hyvinkin, mutta koska Sintsin lasketusta ajasta ei ollut tietoa ja olin kuvitellut sen olevan hieman myöhemmin, Sintsi onnistui imettämään ternimaitonsa ahneemmalle nuorisolle juuri ennen pentujen syntymää. Eli penturaukat jäivät kokonaan ilman vasta-aineita. Ensimmäinen viikko meni vielä ihan hyvin mutta kun pentujen silmien piti alkaa avautumaan penteleet saivat sitkeän tulehduksen, toiset myös flunssaoireita. Antibioottikuureista ja -silmätipoista huolimatta yksi pennuista, sininen poika, piti päästää pois n.kuukauden iässä. Nyt pennut näyttävät aavistuksen paremmilta mutta ilman vasta-aineita saavat ilmeisesti sitten joka ainoan viruksen mikä meillä pyörii ja mitä koiratkin onnistuvat kotiin kantamaan...

Samoihin aikoihin eli vähän päälle viikko sitten Sintsi onnistui tuottamaan itselleen peräsuolen prolapsian eli ulosluikahduksen, ei mikään helpoin mahdollinen hoidettava kissalla... Joulua edeltävä viikko täyttyi eläinlääkärikäynneistä ja kasvattajan mielenterveys alkoi olla jonkun romahduksen partaalla mutta nyt tilanne vaikuttaa aavistuksen paremmalta. Pidätän hengitystä vielä viikon jospa ensi vuosi olisi edes aavistuksen armeliaampi.

Niin, jäi mainitsematta että Markun märkäkohtu uusiutui myös tässä puolitoista viikkoa takaperin, sen kehityksestä kuulemme myöhemmin lisää...

Parempaa Uutta Vuotta 2014 kaikille!!!

Kassilat asuttaa uutta kaupunkia ja lis??ntyy!

Posted by Saara Vahtola on July 10, 2013 at 7:50 PM Comments comments (0)

Olemme siis muuttaneet, ensimmäiset pennutkin tänne saatiin eilen, eivät kylläkään suostuneet syntymään paikan päällä vaan Hajala-Turku-Hajala välin moottoritiellä jokaikinen :)

Tytöt yrittää kovasti harrastaa vapaana ulkoilua ja ovat perhanat muutaman kerran siinä onnistuneetkin... Onneksi Kassilan kissat ovat ihmisrakkaita ja sen verran yksinkertaisia luonteeltaan ettei free-range-ulkoilu ole kauaa yksilötasolla kestänyt. Pyrimme pykäämään sen kaavaillun ja kauan kaivatun tarhan mahdollisimman pian, kunhan vedet ja viemäri möyhitään pihaan ensin.

Vihdoin uusia uutisia!!

Posted by Saara Vahtola on May 31, 2013 at 8:55 PM Comments comments (0)

Hirveästi kaikkea uutta tapahtunut edellisen uutisen jälkeen :)

En niin välitä tänne kirjoitella koska nähtävästi edelleenkään tämä webs ei ymmärrä ääkkösiä, yritän keksiä pulmaan ratkaisua. Eikä suostu millään tämä ohjelma muokkaamaan tuota otsikon kuvaa...

Useimmat jo facebookin perusteella tietänevät Kassiloitten suunnitellusta exoduksesta maalle, tällä kertaa pysyvästi eikä pelkästään kesäksi mökkeilemään. Hajalassa on remontoitu sotien jälkeistä rintamamiestaloa kohta kolme kuukautta, vielä lattiat valmiiksi niin pakenemme tästä kerrostalohelvetistä toivottavasti lopullisesti. Ei kerrostalossa niin mitään vikaa ole, mutta kaksi vuotta sitten tehty julkisivuremppa karsi takapihan ainoat varjostavat puut ja etelään antava lasitettu parveke tuottaa sisälle tuskallisen +30 asteen lämpötilan näillä helteillä... 

Vielä saan maanantaihin jännittää josko Salon kaupunki haluaa kuitenkin käyttää etuosto-oikeuttaan torpan tonttiin, kolmen kuukauden aikaraja loppuu käsittääkseni silloin. Onneksi tuo tuleva temmellyskenttä on sen verran keskellä ei mitään ettei tuskin kovasti löydy kiinnostusta. 


Uusi tietokone, vanha typer? nettisivuohjelma...

Posted by Saara Vahtola on November 11, 2012 at 12:05 AM Comments comments (0)

Kassilassa ei ole sivujen perusteella tapahtunut mitään kesän jälkeen, todellisuudessa kasvattaja on tapellut vanhan koneensa kanssa ja freewebsin idioottimaisten ohjelmistopäivitysten parissa. Joku saattaa huomata että sivujen tausta on muuttunut sitten viime näkemän, websin pissipäät mainostivat uutuutensa kokeiluversiota josta olisi pitänyt voida palata vanhaan mutta kuinkas sitten kävikään... Äiti sponsoroi kasvatustani uudella koneella ja pääsin tappelemaan oikein kunnolla sivujen pariin mutta uusi konekaan ei auta tämän formaatin typeryyteen.

Hetken kestää vielä että löydän näistä uusista teemoista ja värivalikoimista silmää miellyttävimmän jota jaksaa sitten pitempään katsella, olen nimittäin huomannut että tekstien ja kuvien asettelu vaihtuu aina teeman vaihduttua joten oletettavasti joudun jälleen tekemään kaikki sivut uusiksi. Ei ole ihan mikään pikku homma enää, osa vanhoista sivuista on jo jäänyt unholaan kiitos edellisten päivitysten, yritän pitää pinnalla nykyiset :)

Murulle ei niitä pentuja kesällä saatu, hervoton maha sille kasvoi eli taisi olla valeraskaana tai muuten vaan otti uudesta emännästään syömisessä liikaa mallia... Tapasivat Jessen kera uudestaan nelisen viikkoa sitten ja pohdin tässä uteliaisuuteni tyydyttämistä ultralla kun ei tuosta taaskaan ihan varmasti selvää ota. Pari viikkoa vielä niin tilanne selviää johonkin suuntaan ultraamattakin.

Eurooppalaisista seuraavana vuorossa olisi Helsingissä Emmillä asustava I-tyttö Katla, nyt vaan jännään ehtiikö Sintsi kiilata väliin kun sovimme juuri treffit parin viikon päähän. Tosin Sintsin oli pakko tietenkin kihlauksen kunniaksi aloittaa ensimmäinen kiima kesän jälkeen joten voipi olla ettei pari viikkoa riitä talvijuoksun tauoksi.

Loppukevennykseksi huvittava näyttelyuutinen Tallinnasta, Pikku Idiootti eli Kassilan Lystikäs Lyyli oli tänään tuomarin mielestä sinihopea. Lyyli on täten palannut vuodentakaisiin lähtöasetelmiin, alunperin tyttö rekisteröitiin sinihopeatiikeriksi, sitten hopeatäplikkääksi josta vaihtui melko nopeasti takaisin tiikeriksi eli menossa on järjestyksessä kolmas rekisterikirja. Mielenkiinnolla odotan, josko tämä kameleontti osoittautuu huomenna sinihopeatäplikkääksi? 


Rasittava mutta hedelm?llinen Ruotsin reissu takana

Posted by Saara Vahtola on July 12, 2012 at 4:25 AM Comments comments (0)

Eli käväisimme Helsinborgissa vaihtamassa pentuja, Tanskaan lähtivät Mighty Mouse ja Naiad, vaihdossa tuli DK*Boholdt Duchess, kilpikonnasavuksi toistaiseksi rekisteröity suloinen pikku purisija.

Matkaa voi luonnehtia erittäin raskaaksi ja kalliiksi, Kööpenhaminaan olisi päässyt halvimmillaan 35€ lentäen kun taas laivamatkoihin, dieseliin, leirintäalueen maksuihin ja muihin välttämättömyyksiin sain kulumaan kolmisen tonnia... Eli jos tästä on jotain oppiminen, köyhän ei pidä miettiä hiilijalanjälkiään koska muuten ei jää rahaa ruokaan :)

Mutta näyttely Haningessa sujui yli odotusten, Sintsi (Heinäkuun Heila) ja Markku (Honey´s Meringue) valmistuivat molemmat lauantaina International Champion-titteliin ja saivatpa jopa sunnuntaina seuraavan luokan sertit ja Markku yllätti iloisesti tutustumalla myös ruotsalaiseen paneelikäytäntöön :)

Hertan (Boholdt Duchess) väri vaihdettiin kilpikonnasavusta kilpikonnatabbyksi tyttären kehrätessä ja puskiessa tuomareita enemmän kuin laki sallii. Lyylikin ihastutti tuomareita hienoilla raidoillaan ja upean puhtaalla hopeavärillään mutta valitettavasti samalla tuomarilla oli yhdeksän muutakin nuorta joten olimme erittäin tyytyväisiä edes pääsystä valintoihin.

Ruotsiin lähdemme varmasti uudemmankin kerran mutta henkilöautolla tai julkisilla :)

Ensi sunnuntaina on Pulun vuoro esiintyä ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa Porin näyttelyssä ja elokuussa ryykäämmekin kaikkien kynnelle kykenevien kanssa URK:n eurooppalaisten erikoisnäyttelyyn.

Siihen mennessä kuulemme myös toivottavasti tulevia vauvauutisia Murun kasvavasta mahasta päätellen ;)

O-pentue syntynyt, seuraavat suunnitteilla

Posted by Saara Vahtola on June 30, 2012 at 10:45 PM Comments comments (0)

Myöhästynyt syntymäkuulutus O-pennuista, Jane väkersi pentunsa äitinsä ja isoäitinsä tapaan vakuuttavasti ilman avustusta ja alle tunnissa. Eli tyttärestä polvi paranee ajoituksessa :)

Seuraavat pennut tulevat toivottavasti olemaan Manx/Cymric-rotuisia, tosin samaa sukua vaikkakin eri maata. Isäksi kaavaillun Jessen isoisänä toimii jälleen Riiviö ja pääsinpäs poikaa ihan luonnossakin moikkaamaan kun Muru vieraili Espoossa viikolla. Tästä pojanpojasta on kyllä pää ainakin vahvistunut vaikka häntä jäikin uupumaan. Mahdollisia hännättömiä odottelemme siis elo-syyskuun vaihteessa.

Ja Markullekin löytyi sulhanen, oikeaa väriä jopa eli punainen noviisina rekisteröity Don-Tirleone. Enpä tiennyt uroon olevan edelleen leikkaamaton mutta joskus näyttelyissä käyminen kannattaa :)

N-pentue syntyi!

Posted by Saara Vahtola on April 16, 2012 at 4:25 AM Comments comments (0)

Rommirusina teki ammattilaisen ottein kolme lasta, kaksi kilpparityttöä ja punaisen pojan. Pennut syntyivät sopivasti 13. päivä perjantaina ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Lapset kasvavat kohisten emonsa hoivassa Helsingissä.

Mahdollisesti odottelemme taas seuraavia pentusia, Janen ja Jellonan kohtaamisesta on päälle kolme viikkoa eikä ainakaan ole Jane alkanut kaipailemaan uusia treffejä ;)

M-pentue syntyi, N- ja O-pentue odotettavissa?

Posted by Saara Vahtola on April 4, 2012 at 12:30 AM Comments comments (0)

Pulu sai pentunsa 29.3., kuusi hopeatäplikästä lasta ilahdutti kasvattajan aamua. Isot lapset väsyttivät emoa sen verran että seuraavana päivänä käytiin hakemassa piristystä eläinlääkäriltä. Valitettavasti edes emon virkistyminen ei auttanut pienintä tyttöä selviytymään, lapsen paino ei missään vaiheessa noussut 80 grammasta lisäravinnosta huolimatta. Pentu oli kyllä tajuttoman sitkeää tekoa, kuvittelin tuon jo viikonloppuna uupahtavan mutta lopulta jouduin tänään viemään tytön lopetettavaksi. Pienellä on nyt toivottavasti kaikki hyvin eikä enää tarvi itkeä loputonta nälkää. 

Onneksi suurin osa pesueesta voi paksusti ja Pululla on kaikki hyvin. Hieman huvittaa tyttöjen loputon virta, näissä nyt on sentään yksi poika jälleen neljän tytön lisäksi :)

Myös N-pennut ovat hyvää vauhtia muhimassa Rommirusinan mahassa joten kuulemme sieltä suunnalta oletettavasti uutisia n.14.4.

Eikä kahta ilman kolmatta, Jane kävi onnistuneella kehdonryöstöretkellä edellisviikonloppuna :D Jos kaikki tähdet asettuvat todella nuoren parin kohdalla oikein niin O-pentue näkisi päivänvalon toukokuun lopulla.

Tänään juhlistamme myös Mustin 8-vuotissynttäreitä, vastaanotto Piikkiössä tais kyllä mennä jo...

Kaikkea

Posted by Saara Vahtola on February 15, 2012 at 2:15 AM Comments comments (0)

Hetken taas kestänyt, kasvattaja ei pääse yhteisymmärrykseen koneensa kanssa ja muilta (vanhempien) koneilta puuttuu kuvat jne. Mutta melkein kaikki L-lapset ovat lähteneet omiin koteihinsa, pikkumusta uhkaa vahvasti jättäytyä kotiin kasvattamaan entisestään isohkoa laumaa joka tullee kasvamaan jälleen ensi kuun lopulla. Eli Pulun toinen astutus onnistui kasvattajan valvovan silmän ja auttavan käden alla :P, sulhaseksi valittiin ihan käytännön syistä CH Miukumiinan Alessandro (EUR ns 22) eli Santtu. Jos Pulun käytöksestä jo tässä vaiheessa voi mitään päätellä niin odottelemme jälkikasvua maaliskuun viimeisinä päivinä.

Ja Rommirusinan juoksua odoteltuamme elokuusta päätti tyttö tietenkin ajoittaa kiimansa viime viikolle. Eli jos Pellervon ja Rommirusinan ilmeinen rakkausliitto kantaa hedelmää tulemme näkemään pentujen syntymän myös huhtikuun puolessa välissä :) Nämä pennut onneksi syntyvät ja kasvavat Emmillä Helsingissä.

Myös Baby Jane (EUR as 23) kävi hakemassa "esteettömyystodistuksen" ell:ltä ja odottelee nyt kaikkien tähtien asettumista kohdalleen tulevien pentujen parhaan mahdollisen alun varalle :D

Meidät löytää nykyään facebookista johon olen jotain jopa päivitellyt, sinne on helpompi lisätä kuvia kuin tähän ilmaisohjelmaan...

Lapset kasvaa

Posted by Saara Vahtola on November 29, 2011 at 1:25 AM Comments comments (0)

Sokrun tyttönelikko voi melko paksusti, pikkumusta edelleen muista jäljessä mutta muuten ihan hyvässä hapessa. Ei ole aiemmissa pentueissa ollut näin suurta eroa painoissa tuon ikäisillä eikä varsinkaan jos kaikki ovat samaa sukupuolta mutta aina oppii näköjään jotain uutta. Ja tyttöjä ovat kyllä ainakin ensimmäiseen rokotuskertaan asti kaikki :)

Pululle ollaan etsitty sulhasta, ehdokkaitahan noviisille riittää niin että kasvattaja on leikkinyt hetken tuuliviiriä. Nyt Pulu on isolla rahalla testattu ja kiimakin tekee pikkuhiljaa paluuta joten yritämme päästä kaikkien osapuolien kanssa yhteisymmärrykseen mahdollisimman pian. 

Turun näyttelyssä Kassilat pärjäsivät jälleen mukavasti ja joukolla. Kiki (G.I. Jane) valmistui CH:ksi sunnuntaina, sisarensa Jane (Baby Jane) ja Jalla (Lady Jane) olivat myös keräämässä sertejä. Jallaa sakotettiin tosin lauantaina valkeista hahtuvista leuan alla sertin verran, tuomari uhkasi alusi jopa diskauksella :roll: Eipä olisi arvostanut aikoinaan tytön isoisoisää tämä domare, poikien tähtitaivasturkkeja muistellen... Aina vaan muhkeammiksi kasvavat Aulin "pikkupojat" Hillervo (Gentle Goblin) ja Pellervo (Guaranteed Gnome) herättivät huomiota päillään ja Hillervo pääsi ihan paneeliin asti kokeilemaan onneaan. Pellervon tuomari erehtyi sunnuntaina TP-valinnassa sanomaan poikaa britiksi, ymmärrettävä erhe :D Kalle (Domestic Devil) oli lauantaina myös paneelissa. Sunnuntaina paikalla oli myös Edda (Infinite Ingrid) joka edusti myös tp-valinnoissa.


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.