European and Abyssinian breeding

FI*Kassilan

Varaus

Alustavaan varaukseen ei liity mitään kumpaakaan osapuolta sitovaa mikä ei tarkoita että pentuja pitäisi edes alustavasti varailla useammista pentueista tai useammilta kasvattajilta. Pikemminkin voi ilmoittaa mielenkiintonsa kyseiseen pentueeseen ja pyytää kasvattajaa olemaan myöhemmin pentueen synnyttyä yhteydessä. Mitä enemmän kasvattajat joutuvat perumaan alustavia varauksia sitä vähemmän mielellään niitä luonnollisesti tehdään. 

Pysyvään varaukseen liittyy varausmaksu (100€, vähennetään luonnollisesti kissan ostohinnasta) joka sitten osaltaan sitoo molempia osapuolia, jos mahdollinen ostajaehdokas joutuukin perumaan varauksensa, varausmaksu jää kasvattajalle. Jos taas kasvattaja puolestaan joutuu syystä tai toisesta perumaan varauksen varausmaksu luonnollisesti palautuu ostajalle. Varausmaksun ideana on siis suojella molempien oikeuksia reiluun kissakauppaan. Tähän mennessä en ole joutunut pysyviä varauksia perumaan eikä niitä myöskään ole peruttu ostajien osalta.

Pennuista

Eurooppalaispennun hinta tällä hetkellä Kassilan-kissalassa on 500 - 700€. Ihan mielivaltaisesti kasvattajan päätettävissä :) Lemmikkitasoiseksi arvioimani pentu tulee luonnollisesti halvemmalla, kahdesta pennusta saa alennusta ja vanhat asiakkaat saavat kanta-asiakasalennusta. Sairasta pentua en luovuta millään hinnalla jollei kyse ole esim. kivesviasta tai napatyrästä. Osamaksumahdollisuus parissa erässä onnistuu ja yritän mahdollisuuksien mukaan tuoda pennun/pennut uuteen kotiinsa.

Pentu on luovutettaessa;

- FIFé:n alaiseen Suomen Kissaliittoon rekisteröity

- rokotettu vähintään kerran eläinlääkärin ohjeiden mukaan

- tunnistemerkitty mikrosirulla 

- madotettu useamman kerran

- vähintään 12 viikon ikäinen

- sosiaalistettu erikokoisiin kaksijalkaisiin ja nelijalkaisiin

- valmis paketti jonka kanssa harvemmin on suurempia ongelmia jos noudattaa kasvattajan hoito-ohjeita

Eurooppalainen on perusterve kissarotu, perinnöllisiltä sairauksilta ollaan tähän asti vältytty. Paljolti noviisiluokan kautta rotuun tuotavien uusien yksilöiden ansiosta ja kasvattajien tavoitteesta kehittää rotua eteenpäin uhraamatta kuitenkaan varsinkaan terveyttä.

(Palaamme abessinialaisten terveyteen myöhemmin jos ja kun noita alkaa enemmänkin kissalaan syntyä)

Pentujen vanhemmat on aina testattu leukoosi (felv) ja immuunikato (fiv) negatiivisiksi, veriryhmä määritetty (useimmiten A) ja sienitesti on ainakin kissalasta ja sijoituskodeista otettu vähintään kerran vuodessa. Useilta kissoilta on nykyään myös munuaiset ultralla todettu terveiksi ja mahdollisesti sydän.

Fyysisen terveyden lisäksi vanhemmat ovat aina perusluonteeltaan ongelmattomia ja ihmisystävällisiä.

Lasten mukana tulee kirjalliset käyttöohjeet ja tarvittaessa 24/7 puhelin/sähköpostituki. Kaikilla pennuilla on myös palautusoikeus ts. kasvattajalla on pentuun etuosto-oikeus eli lasta ei pidä kiertoon laittaman. Oletan kuulevani pennuista jotain matkan varrella, vaikka itse en ole maailman aktiivisin yhteydenpitäjä on pennuista aina ihana saada tietoja tai kuvia vuosien varrella. 

Pennuilla on myös "käyttäytymistakuu" kunhan noudattaa ohjeita ja ilmoittaa kaikesta epänormaalista, vaikka kuinka vähäpätöisestä.  

Pentukyselyt

Otan vastaan pentukyselyitä puhelimitse tai sähköpostilla. Tekstiviesteihin en valitettavasti vastaa. Sähköpostikyselyissä olisi kiva tietää vähän pennun tulevista elinoloista ja perheestä, onko muita eläimiä ja yleisesti millaiseen elämäntilanteeseen pentu mahdollisesti tulisi. Ei sillä ettenkö myös nuorille, perheenlisäystä suunnitteleville koiraihmisille pentua luovuttaisi, helpottaa vaan päätellä mikä pennuista tai tulevista pentueista vanhempien luonteen perusteella olisi sopivin. Täysin yksinäiseksi kissaksi en pentuja halua luovuttaa, ihan siitä syystä että niille tulee useimmiten käytösongelmia, kaveri pitää siis olla, koirakin kelpaa ja ihminen joka ei käy jatkuvasti töissä. Mutta paras vaihtoehto on kaksi pentua tai jo vanhempi kissa (joita myös valitettavan usein löytyy) pennun kaveriksi jollei kotoa ketään ennestään löydy.

Lapsosia kannattaa kysellä jo suunnitelluista pentueista varsinkin jos on jokin tietty väri mielessä. Harvemmin innostun kovasti kyselijöistä joilla on kiire hankkia pentu. Vaikka oma ensimmäinen kissani oli aikoinaan yhden päivän aikana mieleen juolahtanut ja toteutettu idea, kannattaa kissan ottoa aina harkita pitkään ja miettiä onko olosuhteet vielä mahdollisesti kahdenkymmenenkin vuoden päästä kissan pidolle sopivat.  

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.